Pyłek pszczeli 100g

Pyłek pszczeli reguluje przemianę materii, usprawnia trawienie, Ponadto oczyszcza organizm z toksyn i osłania wątrobę. Pyłek kwiatowy działa antybakteryjnie, antygrzybiczo i przeciwmiażdżycowo.

Nowy
0000000789
10 Przedmioty
Nie zwlekaj! Jedynie 10 sztuk w magazynie!
9,99 zł
Brutto

W pyłku wyodrębniono bardzo dużo kwasów tłuszczowych, między innymi: kwas palmitynowy, linolowy, linoleowy, arachidonowy. Są to: fenyloalanina, izoleucyna, leucyna, lizyna, metionina, treonina, walina, alanina, prolina, seryna, histydyna, glicyna i inne.

Składniki mineralne. Pyłek jest bogaty w wiele składników mineralnych: makroelementów i mikroelementów. Wyodrębniono: potas, fosfor, wapń, magnez, sód, krzem, mangan, żelazo, miedź, cynk, jod, selen i inne. Witaminy. W pyłku pszczelim zidentyfikowano następujące witaminy: A, B1, B2, B3, E, C, B6, PP, P, D, H, B12, kwas foliowy, inozytol, biotynę, kwas pantotenowy, kwercytynę.

Inne składniki. Enzymy: amylaza, inwertaza, fosfatazy, peroksydazy.

Kwasy organiczne: jabłkowy, mlekowy, cytrynowy, winowy, szczawiowy, bursztynowy

0000000789
Nowy
10 Przedmioty
Komentarze (0)

16 innych produktów w tej samej kategorii: